shabu shabu

Stwórz swoje shabu

 

Bulion dla 2 osób

2 x 700 ml
łagodny 7 zł
ostry 7 zł
kimchi 10 zł
curry 10 zł

lub

Bulion dla 1 osoby

800 ml
łagodny 10 zł
ostry 10 zł
kimchi 15 zł
curry 15 zł

+

Zestaw dodatków z ryżem i sosem shabu

kapusta pekińska, lotos, boczniaki, grzybki
enoki, grzyby shimeji, taro, dynia, tofu, czerwona cebula,
pomidory
25 zł

dodatkowy ryż  3 zł dodatkowy sos  3 zł

zestawy shabu shabu

Zestaw wegetariański
wege bulion dla 2 osób, zestaw dodatków x2, tofu, grzybki shimeji, ryż x2, sos shabu x2
82 zł

Zestaw z mięsem
bulion dla 2 osób, zestaw dodatków, wołowina lub wieprzowina x3, ryż x2, sos shabu x2
94 zł

Zestaw z owocami morza
bulion dla 2 osób, zestaw dodatków, łosoś, krewetki tygrysie, krewetki tygrysie surowe, kalmary, muszle, ryż x2, sos shabu x2
125 zł

Zamów dodatki

Cebula
5 krążków 3 zł

Taro
5 plastrów 10 zł

Pak choi
120 gramów 10 zł

Kapusta
200 gramów 5 zł

Tofu
3 sztuki 5 zł

Dynia
5 plastrów 5 zł

Muszle
5 sztuk 10 zł

Surimi
5 sztuk 10 zł

Łosoś
5 sztuk 22 zł

Kalmary
5 sztuk 10 zł

Krewetki
4 sztuki 15 zł

Krewetki tiger
4 sztuki 18 zł

Schimeji
50 gramów 15 zł

Boczniak
60 gramów 8 zł

Wieprzowina
8 plastrów 15 zł

Wołowina
8 plastrów 17 zł

Makaron
1 sztuka 6 zł

Sos chili
1 sztuka 3 zł

 
 

shabu shabu

opis azjatyckich produktów

Lotos

Korzeń lotosu jest wysoko cenionym warzywem korzeniowym w Chinach i Japonii. Zawiera wiele substancji odżywczych: błonnik, witamina C i B, minerały (miedź, żelazo, cynk, magnez, mangan)

Taro

Kolokazja jadalna uprawiana w Azji od tysięcy lat, zawiera dużo skrobi (nawet do 98%) oraz witamin z grupy B. Ugotowane bulwy są dodatkiem do mięs i ryb, oraz stanowią idealny dodatek do shabu shabu.

Pak choi

Liście pak choi działają przeciwnowotworowo, są idealne dla osób z powiązanymi problemami zdrowotnymi.
Zawierają dużo błonnika i w połączeniu z ich niskokalorycznością, są korzystne dla tych, którzy chcą jeść więcej, nie martwiąc się o przyrost masy ciała.

Grzyby shimeji

Shimeji strukturą, zapachem i smakiem przypominają miniaturowe pieczarki. Bogate są w białko, błonnik, witaminę D2, minerały i aminokwasy. Grzyby bardzo dobrze łączą się z mięsem, warzywami i bulionem.

Grzybki enoki

Chrupkie grzyby o długich nóżkach, a także delikatnym aromacie. Nie wymagają długotrwałego gotowania
i mogą być stosowane do zup oraz podczas smażenia. Enoki można jeść surowe, dodane do sałatek, ale po ugotowaniu stają się bardziej lekkostrawne.

Sos shabu

Sos własnej produkcji, wytwarzany z połączenia sosu sezamowego, oleju sezamowego, sosu sojowego, czo-
snku, zielonej cebulki i chili. Idealnie dopełnia smak bulionu, warzyw, grzybów i mięsa